ANTİSKALANT TERS OSMOZ
13 Temmuz 2013 Cumartesi Saat 18:51
Reverse osmoz sistemlerinin membranlarını mineral tuzların çökelmelerine karşı koruyan sıvı bir üründür.


Çok etkili scale inhibitörüdür, Membranlarda demir kirliliğini önler, Rutin membran temizliklerinin sayısını azaltır, Kullanımı kolay sıvı bir ürün olup toksik değildir, Düşük dozajlarda etkilidir, Tüm membran tipleri ile uyumludur.

ANTİSKALANT KULLANIM ALANLARI :

Özellikle mağnezyum silikat esaslı çökelmeleri önleyen yüksek etkili konsantre bir üründür. Kalsiyum karbonat, kalsiyum sülfat ve baryum sülfat gibi membran yüzeylerinde kirlilik oluşturan tuz çökelmelerine karşı da etkili bir malzemedir. Demir tuzları ile bağ oluşturarak membrana zarar verme riskini önler. Belirtilen özellikleri nedeni ile deniz suyu ve yüksek tuzluluğa sahip suların arıtılmasında başarı ile kullanılır.

ANTİSKALANT İŞLEVİ:

Membran yüzeylerinde depozit oluşturan silikatların kristal yapısını etkileyip su içinde disperse olmalarını sağlar. Membranların ön kısmında aşırı konsantre hale gelen tuzların çözünürlüklerini arttırarak çökelmelerini önler.

ANTİSKALANT UYGULAMA ŞEKLİ :

Uygun bir dozaj pompası yardımı ile sisteme doğrudan ilave edilmelidir. Gerektiği takdirde yüzde onluk konsantrasyona kadar seyreltilebilir. Seyreltmede kullanılacak su yumuşak ve bakteriyolojik açıdan temiz olmalıdır. Özellikle depolama tanklarında alg tipi yeşil yosunlar ile kirlenmiş su kullanmaktan kaçınılmalıdır. Beslemede kullanılan tank ve borular paslanmaz çelik veya plastik olmalıdır. Karbon çeliği önerilmez.

ANTİSKALANT KULLANIM MİKTARI:

Sisteme sürekli olarak beslenmelidir. Membranların geçirgenliğini en yüksek seviyede koruyabilecek katkı miktarı 5-12 ppm olup, mağnezyum ve slikat testlerinin sonuçlarına göre ayarlama yapılabilir.